(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Jablíčková buchta či řezy Mouřenín
Potřebné ingredience
3 vejce, 2 dcl oleje a stejné množství vlažného mléka, 2 lžíce kakaa, 20 dkg krupicového cukru a 1 vanilkový, 2 lžíce rumu, 35 dkg hrubé či polohrubé mouky, 35 dkg nastrouhaných či nakrájených jablek a jeden prášek do pečiva Poleva - čokoládová či cukrová (rumová, citronová, pomerančová)
Postup přípravy
Do misky vyklepnu vajíčka a přiliju olej a oba cukry a chvilku míchám, smíchám mouku, kakao a prášek do pečiva - postupně tuto směs přidávám do vaječné směsi spolu s vlahým mlékem, přidám jablka a rum a zamíchám - vliju na plech s vyšším okrajem a peču v předehřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny. Po vychladnutí poliju čokoládou nebo cukrovou polevou.
Několikrát jsem těsto použila i jako korpus na jednoduchý dort - pak jsem rozkrojila, potřela pikantní marmeládou, polila čokoládou a ozdobila pařížskou šlehačkou - bylo to jednoduché a velmi jedlé.
Samozřejmě, že můžete do těsta přidat i nakrájené vlašské ořechy nebo rozinky, kamarádka zase čokoládovou polevu ještě sype kokosem ... moučník je pokaždé jiný a pořád stejně jednoduchý
Několikrát jsem těsto použila i jako korpus na jednoduchý dort - pak jsem rozkrojila, potřela pikantní marmeládou, polila čokoládou a ozdobila pařížskou šlehačkou - bylo to jednoduché a velmi jedlé.
Samozřejmě, že můžete do těsta přidat i nakrájené vlašské ořechy nebo rozinky, kamarádka zase čokoládovou polevu ještě sype kokosem ... moučník je pokaždé jiný a pořád stejně jednoduchý
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miahm
(upraveno)
9. 11. 2014, 0:11
Úžasná Potřela jsem borůvkovou marmeládou a na ni polevu ze zakysanky a čokolády. Děkuji za recept, jednoduchý, rychlý a až moc jedlý.
krišon
(upraveno)
21. 11. 2014, 17:29
@miahm
Taj jsem podle vás potřela marmeládou, použila polevu ze zakysanky a čokolády a máte pravdu ... pak je luxusní
krišon
(upraveno)
10. 11. 2014, 22:49
@miahm
Děkuji, u nás je oblíbená právě pro tu jednoduchost a rychlost ....
kvítečko
(upraveno)
11. 9. 2014, 9:57
jablka mám
krišon
(upraveno)
12. 9. 2014, 14:04
@kvítečko
Zrovna se na ni chystám a podle Aničky chci na ní dát polevu se zakysanky a čokolády na vaření .... pokud mi jedno či druhé chlapi nesnědí dřív, než upeču....
MíšaC
(upraveno)
8. 9. 2014, 16:23
Je výborná Ale jednu vadu jsem objevila hned po prvním upečení: příště budu muset péct z dvojité dávky
krišon
(upraveno)
10. 9. 2014, 10:22
@MíšaC
Jsem ráda, že chutnala - je opravdu rychlá, vláčná .... u nás oblíbená od podzimu do jara, dokud je pár jablek, obvykle na velký plech dělám z 1 a 1/2 dávky ...
HankaN
(upraveno)
30. 1. 2014, 12:59
Je úžasná!!! I dcera, která se ofrňuje nad vším, si chrochtá. Děkuji za recept
krišon
(upraveno)
30. 1. 2014, 21:46
@HankaN
Děkuji, když se na čokoládu dá kopeček šlehačky nebo pařížské šlehačky, tak je to sváteční moučník ... rychlý, jednoduchý ....
anaba
(upraveno)
30. 11. 2013, 17:05
neskutečně dobrá a hlavně jednoduchá buchta,dávám na ni čokoládu se zakysankou a nemůžeme se ji dojíst... opět je v troubě...